Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2012

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

για ακόμα μία χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε που τιμήσατε την κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας του Συλλόγου μας με την παρουσία σας! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο φίλος και συμπατριώτης κ. Ιωάννης Τσάκος μας παραχώρησε ευγενικά την πολυτελή αίθουσα του εστιατορίου “ΤΣΑΚΟΣ” στην καρδιά της Πειραϊκής η οποία γέμισε ασφυκτικά από φίλους και φίλες οι οποίοι αντάμωσαν σε ένα κοινό χώρο, αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς και γιόρτασαν μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας την κοπή της πίτας και τον ερχομό του νέου έτους. Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχαν αδιαμφισβήτητα τα τιμώμενα πρόσωπα και ειδικότερα:

1)Ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης για τη θεόσταλτη παρουσία του στα μέρη μας και το καθημερινό και υπό δύσκολες συνθήκες έργο που επιτελεί με αυταπάρνηση και αξιοθαύμαστο ζήλο στο Γηροκομείο Νεαπόλεως, με απώτερο στόχο την διασφάλιση της ποιοτικής διαβίωσης των -συχνά αβοήθητων- γερόντων μας σε έναν κατάλληλο και φιλόξενο χώρο.

2) Η οικογένεια του αειμνήστου Γεωργίου Κολυβοδιάκου, δωρητού του οικοπέδου επί του οποίου ανεγέρθηκε το Γηροκομείο Νεαπόλεως. Η ανιδιοτελής προσφορά του κ. Γεωργίου Κολυβοδιάκου έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της ανέγερσης ενός σύγχρονου Γηροκομείου και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που αναζητά μιμητές στη σημερινή εποχή. Τη διάκριση παρέλαβε η αξιαγάπητη κόρη του δωρητή.

3) Ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Δημήτριος Κουρκούλης, ο οποίος, με τρόπο ταπεινό και σεμνό αξιώθηκε να ανέλθει στα υψηλότερα επαγγελματικά αξιώματα του Πολεμικού Ναυτικού και να αποτελεί πηγή διάδοσης της Νεάπολης και των Βατίκων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό!

4) Ο υποναύαρχος Ε.Α. του Λιμενικού Σώματος κ. Δαμιανός Δουμάνης η ζωή και η επαγγελματική σταδιοδρομία του οποίου οφείλουν να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τους νεότερους που αυτή τη στιγμή εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο και κυρίως, στο στίβο της ζωής.

5) Ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Αργύρης Οικονόμου για την πολυδιάστατη προσφορά του στον Σύνδεσμό μας και ιδίως, για την συμβολή στην διάδοση των αρχών και των ιδανικών αυτού, στην ενίσχυση της επωνυμίας και αναγνωρισιμότητάς του και στην ανάπτυξη των σχέσεων με άλλους Φορείς.

6) Ο συγχωρεμένος κ. Κώστας Καλογερίνης, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών “Τα Βάτικα” για την σημαντική προσφορά του στον Σύνδεσμό μας και τον τόπο. Ο κ. Καλογερίνης υπήρξε στρατιώτης του Συλλόγου μας και η παρακαταθήκη που άφησε για τους επόμενους Προέδρους ήταν ιδιαίτερα σημαντική.Την διάκριση παρέλαβε η αγαπητή σύζυγός του.

7) Η κα. Φανή Φεβριανάκη για το επί 21 συναπτά έτη αξιοζήλευτο έργο της στην φιλαρμονική Νεαπόλεως και για τον καθημερινό -και με λιγοστά μέσα και πενιχρή υποστήριξη- αγώνα της για την πνευματική καλλιέργεια της νεολαίας και ιδίως, για τη δημιουργία ενός ζωντανού Οργανισμού που θα προβάλλει τη Νεάπολη και τα Βάτικα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

8) Η κα. Μάρθα Τραγά για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιδείξει στην περιοχή μας από την ιδιότητά της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος χορού και την συμβολή της στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και την διαπεδαγώγηση της νεολαίας.

Την τιμητική της είχε για ακόμα μία φορά και η μαθητιώσα και σπουδάσασα Βατικιώτικη νεολαία μας. Συνολικά 10 παιδιά βραβεύθηκαν από το Σύνδεσμό μας για το ήθος και τις επιδόσεις τους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας τους εύχεται ολόψυχα, καλή σταδιοδρομία, καλή δύναμη και καλή επαγγελματική αποκατάσταση!

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός μας θέλοντας να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες μας εκείνους που προσέφεραν κατά το 2011 στο Σύλλογο ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ή/και υλική βοήθεια, προέβη στην απόδοση Εύθυμης Μνείας στον κ. Γεώργιο Σαραντίτη καθώς και στην κα. Μαρία Γαβαλά – Σωτήραλη. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και να συνεχίσουν να βοηθούν το Σύλλογο και τον τόπο μας εν γένει.

Τα φλουριά της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, έμελλε να τα τύχουν η αξιαγάπητη συμπατριώτισσά μας, πεζογράφος κα. Ελένη Σαραντίτη και η καλή φίλη κα. Γκόλφω Μέντη. Πάντα καλότυχες και ευχόμαστε στις δύο κυρίες τα καλύτερα!

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αλυσίδα mini-market Ok για την ευγενική χορηγία των ποτών και αναψυκτικών!

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και για την παρουσία σας η οποία μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο. Και του χρόνου να είμαστε καλά, με Υγεία!