Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας ευχαριστεί ολόψυχα όλους και όλες όσοι παρευρέθησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο Τσάκος και εύχεται για άλλη μία φορά σε όλους τους Βατικιώτες, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Χοροεσπερίδα 2012

Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του για το 2012 στο μουσικό κέντρο «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», (Πατησίων 208 και Καλλιφρονά, τηλ. 210-8676155 / 210- 8674001), την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012. Ήταν μεγάλη χαρά μεγάλη χαρά για εμάς που περάσουμε μαζί ένα ακόμα όμορφο, ζεστό και κεφάτο μεσημέρι Κυριακής και που χορέψαμε και διασκεδάσαμε με τα τραγούδια και τη μουσική της Μαριώς και ενός νεανικού και πολύ ταλαντούχου επιτελείου, αποτελούμενο από την Ζωή Παπαδοπούλου, την Χριστιάνα Γαλιάτσου, τον Κώστα Μήτσιο, το Νίκο Τσιατσούλη, τον Γιώργο Τσιατσούλη, τον Κώστα Σκανδάλη και τον Σωτήρη Μαργώνη! Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση και ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου!!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2012

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

για ακόμα μία χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε που τιμήσατε την κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας του Συλλόγου μας με την παρουσία σας! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο φίλος και συμπατριώτης κ. Ιωάννης Τσάκος μας παραχώρησε ευγενικά την πολυτελή αίθουσα του εστιατορίου “ΤΣΑΚΟΣ” στην καρδιά της Πειραϊκής η οποία γέμισε ασφυκτικά από φίλους και φίλες οι οποίοι αντάμωσαν σε ένα κοινό χώρο, αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς και γιόρτασαν μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας την κοπή της πίτας και τον ερχομό του νέου έτους. Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχαν αδιαμφισβήτητα τα τιμώμενα πρόσωπα και ειδικότερα:

1)Ο πάτερ Παναγιώτης Αρώνης για τη θεόσταλτη παρουσία του στα μέρη μας και το καθημερινό και υπό δύσκολες συνθήκες έργο που επιτελεί με αυταπάρνηση και αξιοθαύμαστο ζήλο στο Γηροκομείο Νεαπόλεως, με απώτερο στόχο την διασφάλιση της ποιοτικής διαβίωσης των -συχνά αβοήθητων- γερόντων μας σε έναν κατάλληλο και φιλόξενο χώρο.

2) Η οικογένεια του αειμνήστου Γεωργίου Κολυβοδιάκου, δωρητού του οικοπέδου επί του οποίου ανεγέρθηκε το Γηροκομείο Νεαπόλεως. Η ανιδιοτελής προσφορά του κ. Γεωργίου Κολυβοδιάκου έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της ανέγερσης ενός σύγχρονου Γηροκομείου και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που αναζητά μιμητές στη σημερινή εποχή. Τη διάκριση παρέλαβε η αξιαγάπητη κόρη του δωρητή.

3) Ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Δημήτριος Κουρκούλης, ο οποίος, με τρόπο ταπεινό και σεμνό αξιώθηκε να ανέλθει στα υψηλότερα επαγγελματικά αξιώματα του Πολεμικού Ναυτικού και να αποτελεί πηγή διάδοσης της Νεάπολης και των Βατίκων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό!

4) Ο υποναύαρχος Ε.Α. του Λιμενικού Σώματος κ. Δαμιανός Δουμάνης η ζωή και η επαγγελματική σταδιοδρομία του οποίου οφείλουν να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τους νεότερους που αυτή τη στιγμή εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο και κυρίως, στο στίβο της ζωής.

5) Ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Αργύρης Οικονόμου για την πολυδιάστατη προσφορά του στον Σύνδεσμό μας και ιδίως, για την συμβολή στην διάδοση των αρχών και των ιδανικών αυτού, στην ενίσχυση της επωνυμίας και αναγνωρισιμότητάς του και στην ανάπτυξη των σχέσεων με άλλους Φορείς.

6) Ο συγχωρεμένος κ. Κώστας Καλογερίνης, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών “Τα Βάτικα” για την σημαντική προσφορά του στον Σύνδεσμό μας και τον τόπο. Ο κ. Καλογερίνης υπήρξε στρατιώτης του Συλλόγου μας και η παρακαταθήκη που άφησε για τους επόμενους Προέδρους ήταν ιδιαίτερα σημαντική.Την διάκριση παρέλαβε η αγαπητή σύζυγός του.

7) Η κα. Φανή Φεβριανάκη για το επί 21 συναπτά έτη αξιοζήλευτο έργο της στην φιλαρμονική Νεαπόλεως και για τον καθημερινό -και με λιγοστά μέσα και πενιχρή υποστήριξη- αγώνα της για την πνευματική καλλιέργεια της νεολαίας και ιδίως, για τη δημιουργία ενός ζωντανού Οργανισμού που θα προβάλλει τη Νεάπολη και τα Βάτικα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

8) Η κα. Μάρθα Τραγά για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιδείξει στην περιοχή μας από την ιδιότητά της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος χορού και την συμβολή της στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και την διαπεδαγώγηση της νεολαίας.

Την τιμητική της είχε για ακόμα μία φορά και η μαθητιώσα και σπουδάσασα Βατικιώτικη νεολαία μας. Συνολικά 10 παιδιά βραβεύθηκαν από το Σύνδεσμό μας για το ήθος και τις επιδόσεις τους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας τους εύχεται ολόψυχα, καλή σταδιοδρομία, καλή δύναμη και καλή επαγγελματική αποκατάσταση!

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός μας θέλοντας να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες μας εκείνους που προσέφεραν κατά το 2011 στο Σύλλογο ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ή/και υλική βοήθεια, προέβη στην απόδοση Εύθυμης Μνείας στον κ. Γεώργιο Σαραντίτη καθώς και στην κα. Μαρία Γαβαλά – Σωτήραλη. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και να συνεχίσουν να βοηθούν το Σύλλογο και τον τόπο μας εν γένει.

Τα φλουριά της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, έμελλε να τα τύχουν η αξιαγάπητη συμπατριώτισσά μας, πεζογράφος κα. Ελένη Σαραντίτη και η καλή φίλη κα. Γκόλφω Μέντη. Πάντα καλότυχες και ευχόμαστε στις δύο κυρίες τα καλύτερα!

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αλυσίδα mini-market Ok για την ευγενική χορηγία των ποτών και αναψυκτικών!

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και για την παρουσία σας η οποία μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο. Και του χρόνου να είμαστε καλά, με Υγεία!

Beach Party 2011 στην παραλία του Νερατζιώνα

Για πρώτη φορά, ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα διοργάνωσε beach party στην όμορφη παραλία του Νερατζιώνα την τετάρτη 10 Αυγούστου 2011.

Περίπου 50 άτομα με καλοκαιρινή διάθεση έδωσαν το παρόν στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο της καντίνας, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά της περιοχής, υπό τη συνοδεία φαγητού και ποτού που ήταν δωρεά του Συνδέσμου Νεαπολιτών “Τα Βάτικα”.

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Πέτρο Δερμάτη και την κα. Φρόσω Δουμάνη (μέλη του Συνδέσμου μας) για την άριστη οργάνωση και κυρίως, για τις πολλές ώρες που διέθεσαν εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Λάμπη Μειμέτη, ιδιοκτήτη της καντίνας στον Νερατζιώνα (αλλά και του Ammos στη Νεάπολη) τόσο για την παραχώρηση του χώρου της καντίνας, όσο κυρίως για την άψογη συνεργασία που είχαμε και χαιρόμαστε πραγματικά να βλέπουμε ανθρώπους με τέτοιον επαγγελματισμό να δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Και του χρόνου να μαστε καλά και σίγουρα, περισσότερο οργανωμένοι!

Πρωταθλήτρια η Ομάδα της Δαιμονιάς

Μετά από διάλειμμα ενός έτους, το πρωτάθλημα μπάσκετ “Τα Βατικιώτικα” διοργανώθηκε εξ νέου στο γήπεδο μπάσκετ, στην παραλία της Νεάπολης.

Για ακόμα μία χρονιά, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και 12 ομάδες έδωσαν το παρόν στον πλέον πετυχημένο αθλητικό θεσμό στην περιοχή των Βατικών. Αυτή τη χρονιά, η συμμετοχή δεν περιορίστηκε στα όρια του Καποδιστριακού Δήμου Βοιών αλλά στο πνεύμα της εποχής, επεκτάθηκε και στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου με την ομάδα από τη Μονεμβασία και την Δαιμονιά να δίνουν έναν άλλο τόνο στο τουρνουά. Η ομάδα μάλιστα της Δαιμονιάς αναδείχθηκε απόλυτα δίκαια και ύστερα από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό σε πρωταθλήτρια, επικρατώντας με σκορ 93-91 της ομάδας των Lantharote.

Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά από τη Δαιμονιά τα οποία, εκτός από το μπασκετικό ταλέντο που ξεδίπλωσαν στο σύνολο των αγώνων που έδωσαν, χαρακτηρίστηκαν από μπασκετική και κυρίως αθλητική παιδεία.

Να ευχαριστήσουμε επίσης, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας που επιχορήγησε ένα σημαντικό τμήμα των εξόδων της διοργάνωσης, όπως επίσης την κα. Λίτσα Χάδιαρη και την κα. Παναγιώτα Αλειφέρη και τον κ. Παναγιώτη Ψαρράκη για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους διαιτητές, κ. Γιάννη Λάτση και Σπύρο Σταθάκη καθώς και τον κ. Πέτρο Δερμάτη (μέλος του Δ.Σ.), τον κ. Γιάννη Σταθάκη, την κα. Ντίνα Μάρκου και τον κ. Χρίστο Βατίστα για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην Γραμματεία του τουρνουά.

Και του χρόνου να ‘μαστε καλά!